Вести

Весић: Обнављамо главну улицу у Ивањици

Радови на обнови локалног пута Стража – Осоница, у општини Ивањица, почели су пре два дана, а Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфарструктуре 31. јула издало је и налог „Путевима Србије“ за почетак радова на реконструкцији главне улице у Ивањици, изјавио је министар Горан Весић.

-Обнову главне улице у Ивањици и пут до Осонице обећао је председник Србије Александар Вучић када је био у посети овом крају. Сада су коначно почели радови, који ће свим Ивањичанима, али и људима који дођу у овај крај, олакшати живот, а управо је то и суштина политике коју спроводе и председник и влада – да људима буде само боље него што им је било и да се крај у којем живе, развија. – рекао је Весић.

Локални пут Стража – Осоница, дугачак је 5,3 километра, а вредност радова је око 150 милиона динара, без ПДВ-а, навео је Весић, подсећајући да је тај пут урађен пре више од три деценије, због чега је неопходна санација.

-Када сам био у посети Ивањици ове године после поплава сачекали су ме мештани Осонице са питањем када ће почети реконструкција овог пута. Тада сам им рекао да ће сваки обећање председника Вучића бити реализовано и да радови почињу брзо. И то је тако. -рекао је министар Весић.

За сада сада је завршено геодетско снимање почетног стања, пројектована је деоница, па се приступило припреми трасе за радове и ископавању за проширење трупа пута, а планиран завршетак радова је 1. новембар.

-За председника и Владу нема важних и небитних путева. Можда 5,3 километра некоме звучи мало, али за  људе који по лошем путу пролазе сваки дан, то је најважнији пројекат. Исто се односимо и када градимо ауто-путеве, и када обнављамо локалне деонице, јер само добри путеви значе напредак сваког дела Србије.- рекао је Весић.

Зато је свим Ивањичанима и гостима тог града, важна и обнова  главне улице у Ивањици, односно улице Милинка Кушића, Мајора Илића и градски трг, који чине пешачку зону у самом центру, у дужини од око  450 метара и који ће сада добити потпуно нов изглед, указао је министар.

Предвиђеном реконструкцијом извршиће се комплетна замена инсталација, водовод, канализациона мрежа, атмосферска канализација, телекомуникационе инсталације, јавна расвета, мобилијар, а улица ће бити поплочана гранитним плочама.

-Овај крај Србије има туристички потенцијал, у Ивањици се крајем августа одржава чувена ’’Нушићијада’’, па обнова главне улице, као и други развојни пројекти на локалу, доприносе да овај крај живи, развија се, да људи остају да живе у својим местима- рекао је Весић.

 

 

Извор: INFOLIGA