Вести

Расписан Јавни позив незапосленима за доделу субвенција за самозапошљавање

Општина Ивањица и Национална служба за запошљавање расписале су Јавни позив незапосленима за доделу субвенција за самозапошљавање у 2023. години.

Из локалног буџета општине Ивањица за активне мере запошљавања ове године издвојено је 6 милиона динара, колико ће бити обезбеђено и из ресорног Министарства преко Националне службе за запошљавање. У питању се две мере: јавни радови и субвенције за самозапошљавање, а последњи рок за подношење захтева је 17.јул 2023. године.

Приоритет ће имати теже запошљиве групе међу којима су према извршеним анализама особе са инвалидитетом, припадници националних мањина и лица са првим и другим степеном стручне спреме и она која су преко 12 месеци на евиденцији рада.

На евиденцији националне службе за запошљавање у Ивањици има око 2700 незапослених лица. Према речима заменика председника општине Ивањица, Ненада Главинића, претходних година је било много веће интересовање за активне мере запошљавања, поготово у сфери јавних радова. Што може сведочити о томе да је већина незаполсених решило свој радни статус.

Све информације везане за Јавни позив и потребну документацију заинтересовани могу наћи на сајту општине Ивањица.

 

 

Извор: INFOLIGA