Вести

Почињу радови на реконструкцији пута за Брусник

За петнаестак дана почеће радови на путу Девићи Брусник, а у првој фази радиће се деоница до места Саставци. Извођач радова су Путеви Ивањица, укупна инвестиција асфалтирања овог путног правца износи око 500 милиона динара. Ове године бити утрошено око 200 милиона, а сва средства се финансирају из будзета Републике Србије.

Председник општине Ивањица, Момчило Митровић, истакао је значај реконструкције овог пута за развој туризма у Ивањици, јер ће се након завршетка деонице Девићи Брусник, радови наставити ка Одвраћеници. Како је пут Голијска река-Преко брдо-Одвраћеница већим делом зиме завејан, асфалтирањем од Брусника биће решен огроман проблем доласка до Одвраћенице, будућег зимског центра.

Овај пут од највећег значаја је мештанима, поготов младима, који су и поред могућности да живе у граду, основали породице и посао на родном тлу.

Због поплава које су у пар наврата оштетиле путну инфраструктуру у Бруснику  уложено је преко 60 милиона динара у обалоутврду и санацију мостова у овом крају. Ускоро, са новим асфлатним путем мештани неће имати разлога да страхују од временских неприлика, које су их протеклих година остављале буквално одсечене од света.

 

 

Извор: INFOLIGA