Вести

Почела подела меркантилног кукуруза из робних резерви на подручју Ивањице

На основу Јавног позива за подношење пријава за бесповратну испоруку меркантилног кукуруза, као помоћ узгајивачима млечних крава, који је расписала Републичка дирекција за робне резерве, 72 пољопривредна газдинства са територије општине Ивањица су остварила право на ову помоћ. У питању је количина од 114 480 килограма кукуруза.

Право на помоћ могли су остварити пољопривредници који на свом газдинству имају од једне до 50 музних крава, други услов је био да су у 2021. години остварили право на премију за млеко и да нису државно пољопривредно земљиште узимали на коришћење. Помоћ коју добијају је 240 килограма меркантилног кукуруза по једној музној крави.

Општина Ивањица је организовала и финансирала паковање и превоз кукуруза до месних заједница Девићи, Брезова, Прилике и Буковица за шта је из буџета издвојила 761 702,00 динара.

У организацији Одељења за пољопривреду и заштиту животне средине Општинске управе Ивањица 21. фебруара испоручено је 21 120 килограма кукуруза у Девићима (за Придворицу, Девиће, Брусник, Чечину и Коритник) за 17 газдинстава, а 1. марта у Приликама и Буковици 19 920 килограма (за Радаљево, Дубраву, Прилике, Шуме и Лису) такође за 17 газдинстава. До краја марта биће испоручена преостала количина од 73 440 килограма у Катићима (за Брезову, Шареник, Пресеку и Мочиоце) за 38 газдинстава.