Вести

Министарка Танасковић у Ивањици

Министарка пољопривреде, Јелена Тансаковић, посетила је данас општину Ивањица где је након обиласка пољопривредног газдинства Милана Пантовића одржала састанак са произвођачима малина. Иако је произвођаче највише интересовала цена овогодишњег рода, министарка је била забринутија за квалитет и количну малине коју ће Србија испоручити ове године, с обзиром на временске непогоде које су оставиле веома негативне последице на засаде. Такође је истакла да је држава створила амбијент да цена не буде испод триста динара.

Министарка Танасковић рекла је да држава мора заштитити примарног произвођача али и да се за сваки испоручен килограм малине мора имати папир како би се откуп увео у легалне токове.

Произвођачи кажу  да испод три еура немају рачун да улазе у своје малињаке, али верују да ће уз помоћ државе успети да постигну ту цену.

Министарка пољопривреде, Јелена Танасковић, данас је уз Ивањицу обишла Ужице и Ариље где је поновила да је држава много учинила како би се тренутна лоша ситуација у малинарству превазишла и како би се увео систем који ће регулисати комплетно боље стање у пољопривреди Србије.

 

 

Извор: INFOLIGA