Вести

Министарка пољопривреде у Ивањици

Један од највећих откупљивача малина у западној Србији понудио је аконтну цену за виламет од 240 динара а за микер 260, међутим други хладњачари то нису испратили. Незадовољни оваквом ситуацијом представници Асоцијације малинара Србије данас су одржали радни састанак са министарком пољопривреде, Јеленом Танасковић, у Ивањици.

Када је реч о цени малине министарка је истакла да је држава створила амбијент, тачније проценила на основу кредита које је дала, цену од триста динара, колика ће заправо бити тржиште ће рећи, али верује да ће се наћи златна средина како би сви у ланцу били задовољни.

Председник Асоцијације малинара Србије, Добривоје Радовић, рекао је да политичко мешање и утицање појединих групација на хладњачаре, пада на терет пољопривредних произвођача којима таквим потезима отежавају да наплате сопствени труд и зној. Без обзира на све недаће које су задесиле малинаре ове године, квалитет рода за сада је добар, али да би такав стигао до хладњача неопходна је поправка атарских путева.

Министартство пољопривред ове недеље организоваће нови састанак у циљу постизања договора између произвођача и откупљивача који ће одговорати свима у ланцу производње малина. 

 

 

Извор: INFOLIGA