Вести

Министар привреде Слободан Цветковић у радној посети Ивањици

Министар привреде, Слободан Цветковић, посетио је данас Ивањицу где је разговарао са председником општине, Момчилом Митровићем, након чега је обишао компанију за производњу намештаја ’’Matis Group’’ и текстилно предузеће ’’Konstantin tex’’. Министар је искористио прилику да се састане са привредницима Ивањице са којима је разговарао о могућностима државе да помогне бољем и успешнијем развоју привреде у овој вароши. Након састанка у компанији ’’Matis Group’’ министар Цветковић истакао је и важност покретања клуба привредника Ивањице.

Директор компаније “Matis Group“ Драгомир Лазовић оценио је састанак као врло успешан јер су министру предочене веома важне иницијативе за равномеран локални развој привредника.
Посета министра Ивањици веома је значајна, истакао је народни посланик Драгован Милинковић.
Први човек општине, Момчило Митровић, каже да је са министром разговарао о иницијативи да на простору где се налази некадашња фабрика Шпик буде изграђена нова, вишенаменска урбана зона као и да се заједничким снагама, уз помоћ републичке власти,  реше пролеми фабрике чарапа Пролетер, са циљем да остане у нашем граду и даље се развија. Председник је подржао иницијативу за покретање клуба привредника у Ивањици.

Развој привреде у Ивањици је веома важан па је председник Митровић  најавио решавање проблема снабдевања електричном енергијом насеља од Сателитске станице до Миловића због самих мештана, првредника и Фабрике отпадних вода која ће се градити на овом потезу.

 

 

Извор: INFOLIGA