Вести

Ивањици од Министарства за бригу о селу минибус за превоз локалног становништва

Ивањица је једна од 26 локалних самоуправа која је од Министарства за бригу о селу добила минибус за превоз локалног становништва. Данас је у име председника општине Ивањица Момчила Митровића, уговор о донацији са ресорним министарством потписао председник Скупштине општине Ивањица, Владимир Бојановић.

Министарство за бригу о селу саопштило је да је комисија за доделу бесповратних средстава за куповину минибуса за потребе превоза сеоског становништва доделила још 26 возила за локалне самоуправе у Србији. Како је наведено, од 26 локалних самоуправа, девет је пограничних, а три минибуса су отишла на Косово и Метохију – у Зубин Поток, Гњилане и Косовску Каменицу. За набавку минибуса је ове године опредељено 182 милиона динара, а на конкурс је стигло укупно 35 пријава. У 20 од ових 26 општина којима су додељена средства за куповину минибуса није до сада имало организован градски и приградски превоз.

Министарство за бригу о селу подсећа да је укупно 61 јединица локалних самоуправа за три године овим програмом снабдевена бесплатним превозом за житеље села са својих територија, а планирано је да на овај начин буде решен проблем превоза за више од 400.000 становника у око 1 200 села. Минибуси купљени овим средствима, како се истиче, служе за потребе превоза сеоског становништва из једног села у друго или из села у градско, односно општинско седиште, и на тај начин становницима села омогућава се обављање привредне активности, доступност адекватне здравствене заштите, одлазак у школу најмлађима, спортске и културне активности.

 

 

Извор: INFOLIGA