Вести

Ивањица на сигурном путу напретка захваљујући значајним улагањима Владе

У путну инфраструктуру Влада Републике Србије уложила  је око девет милиона евра што ће препородити ивањички крај, истакао је данас при посети овој вароши, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић. Он је обишао радове на путу Шанчеви – Ковиље у вредности од 1 300 000 евра , разговарао са мештанима а онда посетио и становнике Осонице, где је такође испратио радове на путном правцу Стража – Осоница  чија је вредност 1 500 000 евра.

Председник општине Ивањица, Момчило Митровић, изразио је огромну захвалност Влади и ресорним министарствима на, како је рекао, историјским улагањима у ивањичку општину.

Мештанима је пут од огромног значаја за живот и опстанак на својим огњиштима а смтрају да ће улагање у инфраструктуру омогућити и повратак младих на село.

Министар Весић обећао је нова улагања у путну инфраструктуру међу којима је деоница од Ковиља према Јавору и завршетак правца од Осонице према Рзињу. Такође је за пролеће најављено да ће се сигурно радити и пут Миловићи-Масларске воденице.

 

 

Извор: INFOLIGA