Саопштења

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОО СНС ИВАЊИЦА 24.03.2023.

Општински одбор Српске напредне странке Ивањица жели да подсети грађане да никада не смемо заборавити да је на данашњи дан, тог 24. марта 1999. године отпочета НАТО агресија на нашу земљу. Тог дана, деветнаест најјачих земаља света отпочело је бомбардовање на једну малу Србију!

Двадесет и четири године је прошло од почетка те злочиначке агресије на Србију, када су злочинци погазили свако међунарадно право, али и апсолутно све моралне кодексе.
Србија се тада супротставила сама, без икаквих савезника, без било чије помоћи, наспрам које се налазио вишеструко јачи противник.

Tих дугих 78 дана, бомбардовали су школе, болнице, куће, мостове, цивилне и војне објекте, једноставно, нису бирали циљеве, гађали су све што су желели. Хиљаде грађана је остало без живота, хиљаде њих су рањени, жртве нису бирали, убијали су све, и цивиле, и војнике и жене, али и децу. Питамо се због чега све то?! Да би задовољили и истерали неку само њима знану истину и правду.

Србији је тада нанета ненадокнадива штета и велики бол. Никада нећемо дозволити да се забораве наше жртве, наша деца. Морамо се сећати и свих хероја који су своје животе дали несебично да би одбранили своју домовину.

ДА СЕ НИКАДА НЕ ЗАБОРАВИ!

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНС ИВАЊИЦА