Вести

Држава брине о руралним срединама

Штете које су поплаве направиле на некатегорисаним путним правцима и водотоцима првог и другог реда на територији општине Ивањица су око сто милиона динара, а оно што је за ову општини важно јесте да држава брине о руралним подручјима ,а то доказује и помоћ државе у износу од сто милиона динара, рекао је за Глас западне Србије  председник општине Ивањица Момчило Митровић.

„ За водотокове првог реда помоћ је 50 милиона динара, преко Србија Воде . Већ имамо предрачуне за стања која су веома лоша, првенствено за Грабовицу, Ношницу и Моравицу у месту Брезови где је река Грабовица однела један део путног правца и мостове па су мештани онемогућени да приђу до својих домаћинстава, затим Руда Гора, школа у Ковиљу.

Осталих 50 милиона помоћи државе је за макадамске и некатегорисане путне правце и са наших 20 милиона, рехабилитоваћемо путне правце који су оштећени. Оно што је веома значајно то су и две нове инвестиције , главна улица у Ивањици и пут за Осоницу, додао је Митровић за Глас западне Србије.

 

 

Извор: GLAS ZAPADNE SRBIJE