Вести

Милионска улагања Републике у инфраструктуру општине Ивањица

Почела је реконструкција и асфалтирање путног правца Камењача –Куманица у дужини од 3,37 километара. Ово је важан пут који повезује Ивањицу са Голијом а вредност радова, заједно са објектима, је више од 300.000,000 динара. Инвестиција је обезбеђена након прошлогодишње посете председника Србије, Александра Вучића, општини Ивањица, а преко Министарства грађевинарства саобраћаја и инфаструктуре и Путева Србије.

Осим што ће овај пут бити значајан за туристе и све који путују према Голији, он ће донети и квалитетнији живот мештанима који од прашине нису могли да изађу у двориште. Поред овог путног правца који ће инфраструктурно отворити врата најлепшој планини Голији, предсеник Србије је навио још капиталних улагања у општину Ивањица, а њихова реализација ускоро почиње.

Прошле године започети су радови на путу за Белу Цркву и у наредним данима се очекује да они буду настављани. Такође је у току реконструкција другог дела улице Венијамина Маринковића као и асфалтирање путног правца Црвена Гора – Међуречје, у дужини од 5, 5 километара.

 

 

Извор: INFOLIGA