Саопштења

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СНС ИВАЊИЦА

Општински одбор СНС Ивањица овим путем позива све наше суграђане да подрже и потпишу петицију за Драгана Ј. Вучићевића како више ниједан новинар не би ишао у затвор због неке написане или изговорене речи.

Нажалост, Вучићевић се тренутно налази у Окружном затвору у Београду, неправедно осуђен, само јер је износио свој став. Нико не треба да сноси последице јер прича истину, износи своје мишљење, а то очигледно некога боли. Слобода говора и слобода мишљења мора да постоји, а не да се сматра увредом или кривичним делом.

Закон је у Србији такав, да сваки грађанин има право на слободу говора и слободу мишљења. Драган је само радио свој посао, а он, као и сви други новинари треба да имају право на слободу говора.
Сигурни смо да ће Вучићевић из свега овога изаћи много јачи, да ће издржати све притиске и да ће истрајати у својој борби да више ниједан новинар не иде у затвор због изговорене речи.

Овом петицијом, боримо се за правду, за слободу говора и мишљења, правду за Драгана Ј. Вучићевића! Потпишимо петицију да би подржали истину и искреност, све оно што новинарство захтева.
На следећем линку: https://www.peticije.online/da_nijedan_novinar_vie_ne_ode_u_zatvor потпишимо сви како се овакве ствари не би више дешавале!

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНС ИВАЊИЦА